Loading

Dr.Öğr.Üyesi

Gökhan GÜRLER

İşletme Fakültesi

İşletme Bölümü

İletişim

ggurler@sakarya.edu.tr

(264) 295 6411

GPY PROJE GRUBU BİLDİRİMİ, PROJE TİPİ VE ADI BİLDİRİMİ

DEĞERLİ ÖĞRENCİLER,

Proje yönetimi ve irişimcilik dersi internetten www.ekampus.sakarya.edu.tr platformundan işlenmektedir. Ders notları, sunuları, videoları, vs. bu platformdan paylaşılmaktadır. Ancak dersin izlenme istatistiklerine bakıldığında, henüz ders notlarını indirmeyen, videoları izlemeyen birçok öğrencinin var olduğu görülmektedir. Aleyhinize bir durumun oluşmaması için her haftanın derslerini düzenli olarak takip ediniz. Dersin İnternet destekli olarak veriliyor olması sizi kesinlikle rehavete düşürmemelidir. 
Dersin altıncı haftaya kadar olan konuları için video hazırlanmamıştır. İlk beş hafta için derslere sadece ders notlarından hazırlanmanız gerekmektedir. Diğer haftalar için video ve slaytlar mevcuttur.
Girişimcilik ve Proje Yönetimi dersi içerisinde öğrencilerimiz iş planı ya da proje hazırlayacaklarıdır. Bu proje yada iş planı en az 3 en fazla 5 kişiden oluşacak şekilde oluşturulacak gruplar halinde hazırlanacaktır. Proje ödevi olarak; başarılı bir iş fikri ve proje geliştirmeniz beklenmektedir. Geliştireceğiniz proje KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, Sanayi Bakanlığı vb. kurumlar tarafından verilen proje desteklerine ilişkin ve programları kapsamında olmalıdır. Ancak ben kolay olması açısından KOSGEB Girişimcilik Destek Programını öneriyorum. Hazırlamayı düşündüğünüz proje yada iş planı için seçtiğiniz kurumun başvuru dokümanları doldurularak hazırlanacak ve hazırlanan belgeler ödev  olarak teslim edilecektir. Dönem sonunda da projelerin sunumları yapılacaktır. Sizlerden ciddi hazırlanmış proje ödevleri beklenmektedir.
NOT: Benimle görüşmek için Çarşamba günleri Saat 15:00-16.00 saatleri arasında Sakarya MYO’daki  A Blok A-322 no’lu odama gelebilirsiniz. Her türlü sorularınızı ggurler@sakarya.edu.tr adresinden bana iletebilirsiniz.

SİZİN YAPMANIZ GEREKENLER SIRAYLA ŞUNLARDIR:
1)    Proje Grubu Oluşturunuz
2)    Oluşturduğunuz Proje Grubunun Tamamının Katılımıyla, Bir Çalışma Yaparak Gerçekleştirmek İstediğiniz Projenin Adını Belirleyiniz
3)    Belirlediğiniz Projeyi Yazmak İçin Yine Araştırma yaparak Aşağıda Verilmiş Proje Tipleri İçinden En Uygun Proje Tipini Seçiniz.
4)    Bu Adımları Tamamladıktan Sonra Aşağıda Bulunan Linke,  Proje Grup Bilgilerini, Proje Tipini, Proje Adını ve Proje Özetini eksiksiz bir biçimde giriniz.
PROJE GRUBU OLUŞTURMA HAKKKINDA AÇIKLAMA
-    Öncelikle öğrencilerimiz beraber uyum içinde çalışabilecekleri arkadaşlarından en az 3 en fazla 5 kişilik gruplar oluşturmalıdır. 
-    Proje grubu oluşturmak için grup arkadaşlarınızla hemfikir olun. 
-    Aynı kişinin ismi birkaç grup içerisinde öğretim üyesine gönderilmemelidir. 
-    Grup bilgisi girildikten sonra oluşturulan gruba yeni bir öğrenci eklemeye veya gruptan ayrılmaya kesinlikle izin verilmeyecektir.
-    1. Öğretim ve 2. Öğretim Öğrencileri aynı grup içinde yer alamazlar.
-    Proje guruplarının oluşturulması için gerekli sınıf listeleri ektedir.
PROJE FİKRİ VE PROJE TİPİ HAKKINDA AÇIKLAMA
- Proje ödevi olarak grup halinde başarılı bir iş/proje fikri ve proje geliştirmeniz beklenmektedir.  
- Hazırlayacağınız projeler; sosyal ve teknik içerikli olabilir,
- Tercih edilen proje tipi, ilgili kurumun web sitesinden ayrıntılı bir şekilde araştırılacak ve öğrenilecektir. Bunun için programı açıklayan uygulama esasları vb. dosyalar, başvuru formları ve ilgili dokümanlar indirilmeli ve okunmalıdır. Hazırlayacağınız projeler, projeyi hangi destek programı için hazırlıyorsanız o kurumun yazım ve içerik formatına uygun olacaktır
- İnternetten veya başka kişi ve kurumlardan temin edilmiş projeler geçersiz kabul edilecektir.
- Proje yazıldıktan sonra ileride ilan edilecek bir tarihte Dersin hocasına mail yoluyla gönderilecektir. Proje Sunu haline getirilerek dersin son iki haftasında tüm grup üyelerinin eksiksiz katılımıyla öğretim üyesine veya bir jüriye sunulacaktır.
- Girişimcilik ve Proje Yönetimi Dersi Proje Desteğini seçmek için öncelikle 6. Haftanın ders notlarını indiriniz ve videosunu izleyiniz. Örnek destek programları aşağıda verilmiştir. Daha fazlası 6. Hafta ders notlarında bulunmaktadır.
Ø  KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı
Ø  KOSGEB ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Ø  KOSGEB Girişimcilik Destek Programı
Ø  TÜBİTAK 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Ø  TÜBİTAK 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Ø  TÜBİTAK 1507 - KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Ø  TÜBİTAK 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Ø  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği
Ø  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Destekleri
Ø  Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı (Sosyal Projeler)
Ø  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - SANTEZ Proje Desteği (İleride master yapmak isteyenlere önerilir..)
Ø  TÜBİTAK - 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (ileride akademik kariyer yapacaklara önerilir..)
Ø  Diğer kurumların sosyal (gençlik projeleri, sosyal sorumluluk projeleri vb) ve teknik projeleri
PROJE BİLDİRİM LİNKİ :
Proje gurup üyelerinin, proje tipinin ve proje konusunun belirlenip  31.Ekim.2016 Pazartesi Günü Saat 18:00’e kadar aşağıdaki linkte yer alan form ile bildirilmesi gerekmektedir. 
https://goo.gl/forms/agm3dQlsHqxJoDDN2
Proje Bildirimi İçin Sakarya Üniversitesinin Size Verdiği Mail Adresini Kullanmanız Zorunludur.
Proje grupları , proje tipleri ve proje konularının kabul edilip edilmediğiyle ilgili olarak son bildirim tarihini takiben bir hafta içinde bir duyuru yayınlanacaktır. 
Çalışmalarınızda Kolaylıklar ve Başarılar Dilerim..
Öğr.Gör.Gökhan GÜRLER

Dosyalar